Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Nakibüleşraf Nasıl Yazılır? TDK ile Nakibüleşraf Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        NAKİBÜLEŞRAF NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Nakibüleşraf kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Nakibüleşraf nasıl yazılır? İşte, Nakibüleşraf kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        NAKİBÜLEŞRAF DOĞRU YAZILIŞI

        nakibüleşraf

        NAKİBÜLEŞRAF KELİMESİNİN ANLAMI

        Peygamber soyundan olanların işlerine bakmak üzere kendi aralarından seçtikleri görevli anlamına gelir. Bu kelime genellikle nakifüleşraf, nakibül eşraf şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı nakibüleşraf şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Zamanla Osmanlı hiyerarşisinde önemli bir yer edinen nakibüleşraf genellikle sadat arasından ve ilmiye mensuplarından seçilirdi.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • nakifüleşraf
        • nakibül eşraf
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa