Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Naaş Nasıl Yazılır? TDK ile Naaş Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        NAAŞ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Naaş kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Naaş nasıl yazılır? İşte, Naaş kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        NAAŞ DOĞRU YAZILIŞI

        naaş

        NAAŞ KELİMESİNİN ANLAMI

        Naaş, tıpkı fiziki beden gibi insanın kalp, beyin ve diğer organlarının ölümden sonra mevcut olduğu vücuda verilen genel addır. Naaş, çoğu zaman kutsal sayılan bir bedendir. İslam, Hıristiyanlık ve Yahudilik inancına göre, naaşın gömme veya yakma dışında herhangi bir şekilde değiştirilmesi yanlıştır. Naaş, insanlar adeta onurlandıran, saygı duyulan bir görevdir. Naaşlar, genellikle özenle hazırlanarak ya da bazı kültürlerde tabut hizasında son kez göze çarptıktan sonra kendileri için belirlenen mekanlara gömülürler. Bu kelime genellikle nağaş şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı naaş şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

              “Annemin naaşı teneşir üzerinde beyaz bir kefenle örtülüydü.” – Yahya Kemal Beyatlı

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • nağaş
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa