Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Müstehcenleşmek Nasıl Yazılır? TDK ile Müstehcenleşmek Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        MÜSTEHCENLEŞMEK NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Müstehcenleşmek kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Müstehcenleşmek nasıl yazılır? İşte, Müstehcenleşmek kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        MÜSTEHCENLEŞMEK DOĞRU YAZILIŞI

        müstehcenleşmek

        MÜSTEHCENLEŞMEK KELİMESİNİN ANLAMI

        Kelime olarak “müstehcenleşmek”, kişinin ya da bir toplumun davranışlarında müstehcenliğin ortaya çıkması anlamına gelmektedir. Toplumda herhangi bir çevrede ya da herhangi bir durumda müstehcen ve düşük morali simgeleyen davranışların ortaya çıkması bu kelime ile ifade edilebilir. Müstehcenleşmek, insanların özgürlüklerinin kısıtlanmasına, ahlak kurallarına uymamasına ve toplumsal davranışların normal sınırlarının aşılmasına yol açar. Bu durumda, toplumda herkesin saygın ve nezih bir şekilde yaşamasına engel oluşturur. Müstehcenleşme, toplumsal etiket, sosyal sınırlar ve ahlaki değerlerin ortadan kaldırılmasına da neden olabilir. Müstehcenleşme aynı zamanda toplumda karşı cins arasında cinsel istismarın ortaya çıkmasına da neden olabilir. Müstehcenleşme, toplumda herkesin barış ve sürekliliği tehdit edebilir ve kişinin ya da toplumun üretkenliğini azaltabilir. Bu nedenle, müstehcenleşmeyi önleyebilmek için, özellikle çocukların eğitim alması, bireylerin ahlaki kurallara uyması ve medyada düşük morali simgeleyen mesajların yayınlanmaması gibi çeşitli önlemler alınmalıdır. Bu kelime genellikle müstehçenleşmek şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı müstehcenleşmek şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        “Boyanmış dar dizlik ahlak sayılıyor da sımsıkı bağlanmış paçalı don müstehcenleşiyor.” – Falih Rıfkı Atay

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • müstehçenleşmek
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa