Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Müskat Nasıl Yazılır? TDK ile Müskat Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        MÜSKAT NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Müskat kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Müskat nasıl yazılır? İşte, Müskat kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        MÜSKAT DOĞRU YAZILIŞI

        müskat

        MÜSKAT KELİMESİNİN ANLAMI

        Müskat, Arapça’da “misk” kelimesinden türemiş, beyaz veya sarı renkli, küçük bir tadı olan, küspesel meyve ve tohumlarının bulunduğu bir bitkiden gelen bir bal arısı türüdür. Müskat bitkisi, dünyanın farklı kısımlarında yetiştirilmektedir. Bunların en ünlü üretim merkezi olan Banda Adaları, Endonezya’daki Güney Ege Denizi’nde yer almaktadır. Müskat, genellikle sert bir kabuğun içinde çok küçük tohumların korunduğu, nispeten büyük bir çekirdeğin bulunduğu tatlı bir meyvedir. Müskat tohumları, genellikle dolmalık olarak kullanılırken, meyveler kurutulup kabukları çıkarılıp toz haline getirilerek de yemeklerde kullanılabilir. Ayrıca, meyvelerin çekirdekleri kurutulup çay olarak da içilebilir. Müskat, çok sayıda besin maddesinin kaynağı olarak da bilinir. Bunlar arasında kalsiyum, demir, potasyum, B vitamini, E vitamini, magnezyum ve çinko gibi mineraller bulunmaktadır. Bu kelime genellikle muskat şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı müskat şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Müskat, çoğunlukla tatlı yemekler, soslar, salatalar ve çorbalar için kullanılır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • muskat
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa