Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Muhayyerbuselik Nasıl Yazılır? TDK ile Muhayyerbuselik Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        MUHAYYERBUSELİK NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Muhayyerbuselik kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Muhayyerbuselik nasıl yazılır? İşte, Muhayyerbuselik kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        MUHAYYERBUSELİK DOĞRU YAZILIŞI

        muhayyerbuselik

        MUHAYYERBUSELİK KELİMESİNİN ANLAMI

        Muhayyer Büselik, Türk Müziği’nde enstrüman olarak kullanılan bir kemanda çeşididir. Genellikle köy enstrümanları olarak da bilinir. Muhayyer Büselik, düdükten oluşan sekiz teli ve teli kemanda köprüsünden oluşmaktadır. Her telin üzerinde, sekiz inci dizeye kadar, kromatik olarak dizilmiş dizeler bulunur. Bu tel dizeleri, köprü altına paslanmış metal kürelerin üzerinde bulunur. Muhayyer Büselik, arka teli arasındaki uzaklık daha kısa olduğundan, diğer türlerden daha kalın ses çıkarmasını sağlar. Bu kelime genellikle muhayyer buselik şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı muhayyerbuselik şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Muhayyerbuselik, düdüklerinin keskin seslerinin etkisi sayesinde, Türk Müziği’nde çok kullanılan bir makamdır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • muhayyer buselik
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa