Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Mızmızlık Nasıl Yazılır? TDK ile Mızmızlık Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        MIZMIZLIK NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Mızmızlık kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Mızmızlık nasıl yazılır? İşte, Mızmızlık kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        MIZMIZLIK DOĞRU YAZILIŞI

        mızmızlık

        MIZMIZLIK KELİMESİNİN ANLAMI

        Türkçede “mızmızlık” kelimesi, kişinin özgüveni olmadan kendini küçümseyici bir biçimde ifade ederek, kendini başkalarından üstün göstermeye çalışmasına verilen isimdir. Mızmızlık, kendini daha üstün görme arzusuyla ortaya çıkan özgüven eksikliği ve bunun yarattığı başarısızlık duygusuna dayanır. Mızmızlık, özgüven eksikliğinin üstesinden gelmeye çalışan insanların çoğu zaman kendi değerlerini küçümsemelerine ve başkalarını kendilerinden üstün görmeye çalışmalarına yol açar. Yapılan araştırmalar, mızmızlıkların çoğunlukla çevresel, ekonomik veya ailevi faktörlerden kaynaklandığını göstermektedir. Bu durum, insanların mızmızlık yapmalarının önüne geçmek için çok önemli olduğunu göstermektedir. Özgüveni arttırmak, kişinin kendini üstün göstermeye çalışmasına neden olabilecek mızmızlık davranışlarının önüne geçmek için çok önemlidir. İnsanların kendilerini başkalarından daha üstün göstermeyi bırakmalarına yardımcı olacak etkili özgüven eğitimleri verilmesi, mızmızlık davranışlarını azaltmaya yardımcı olacaktır. Bu kelime genellikle mız mızlık şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı mızmızlık şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Of, ne mızmızlık? Ağzını aç, be herif, söyle! (Ahmed Vefik Paşa)

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • mız mızlık 
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa