Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Mırıl Mırıl Nasıl Yazılır? TDK ile Mırıl Mırıl Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        MIRIL MIRIL NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Mırıl Mırıl kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Mırıl Mırıl nasıl yazılır? İşte, Mırıl Mırıl kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        MIRIL MIRIL DOĞRU YAZILIŞI

        mırıl mırıl

        MIRIL MIRIL KELİMESİNİN ANLAMI

        Mırıl mırıl kelimesi, Türkçe’de iletişim kurmak veya tatlı bir şekilde konuşmak için kullanılan bir deyimdir. Deyim olarak, mırıl mırıl konuşmak, sözleri fısıldaşarak, yüzünüzde tatlı bir gülümsemeyle yapmak anlamına gelmektedir. Ayrıca, ‘mırıl mırıl konuşmak’ sözleri sadece söylemekle kalmaz, aynı zamanda bir konuşmacının sözlerini kurcalayarak, öznelleştirerek ve kişiselleştirerek kullanması da bu deyimin anlamına dahildir. Özellikle, sosyal ortamlarda konuşma yaparken, mırıl mırıl konuşmak, diyalogu daha canlı ve keyifli hale getirmek için kullanılabilir. Bu kelime genellikle mırılmırıl şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı mırıl mırıl şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Mırıl mırıl konuşması beni biraz bunalttı.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • mırılmırıl 
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa