Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Mihr Nasıl Yazılır? TDK ile Mihr Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        MİHR NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Mihr kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Mihr nasıl yazılır? İşte, Mihr kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        MİHR DOĞRU YAZILIŞI

        mihr

        MİHR KELİMESİNİN ANLAMI

        Mihr, Arapça’da aşk, sevgi, saygı ve koruma anlamlarına gelen bir kelimedir. Türkçe’de ise, Allah’ın adının yanı sıra, eşler arasında, anneler ve çocuklar arasında, arkadaşlar arasında veya üstün düzeyde gösterebileceği özel bir sevgi, bağlılık ve saygı anlamında kullanılır. Mihr, anne ve babanın çocuklarına gösterdiği sevgi ve saygıyı temsil eder. Aynı zamanda, mihr, eşler arasındaki aşk ve bağlılığı ifade eder. Mihr, aynı zamanda, üstün bir ahlaki değer olarak gösterilir ve koruma, sadakat ve dayanışmayı temsil eder. Bu kelime genellikle mihir şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı mihr şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Hanefi görüşe uygun olarak nikah akdi esnasında mihrin tayin edilmemesinin akdin sıhhatine engel olmadığı belirtilir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • mihir
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa