Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Mevlit Nasıl Yazılır? TDK ile Mevlit Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        MEVLİT NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Mevlit kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Mevlit nasıl yazılır? İşte, Mevlit kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        MEVLİT DOĞRU YAZILIŞI

        mevlit

        MEVLİT KELİMESİNİN ANLAMI

        Hazreti Muhammet'in doğumunu, yaşamını anlatan, en ünlüsü Süleyman Çelebi'nin yapıtı olan, mesnevi biçiminde yazılmış yapıtların ortak adıdır. Özellikle Süleyman Çelebi'nin mesnevisinin okunduğu dinsel tören anlamına gelir. Arapçadan dilimize geçen bu kelime genellikle mevlit, mevlüt, mevlid, mevlüd şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı mevlit şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Büyükbaba için yapılan mevlit törenine katılmayı çok istiyorum.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • mevlit
        • mevlüt
        • mevlid 
        • mevlüd
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa