Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Mektup Nasıl Yazılır? TDK ile Mektup Doğru Yazılışı Nedir?

        Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken Mektup kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.

        MEKTUP TDK DOĞRU YAZIMI

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Mektup kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Mektup nasıl yazılır? İşte, Mektup kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        MEKTUP NASIL YAZILIR?

        mektup

        MEKTUP KELİMESİNİN ANLAMI

        Bir şey haber vermek, sormak, istemek veya duyguları bildirmek için birine çoğunlukla posta yoluyla gönderilen, zarfa konulmuş yazılı kağıt, name anlamına gelir. Bu kelime genellikle mektub şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı mektup şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Bana her ay mektup yazacağına söz verdi.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • mektub
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa