Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Maun Nasıl Yazılır? TDK ile Maun Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        MAUN NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Maun kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Maun nasıl yazılır? İşte, Maun kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        MAUN DOĞRU YAZILIŞI

        maun

        MAUN KELİMESİNİN ANLAMI

        Maun, Botswana’da bulunan önemli bir şehirdir. Şehir, Afrika’nın en büyük ve en kalabalık şehirlerinden biridir. Şehirde yaklaşık 130.000 kişi yaşamaktadır. Şehirde çok sayıda tarihi ve kültürel yapılar mevcuttur. Şehrin en önemli gezilecek yerleri arasında, Gantsi Ulusal Parkı, Tsodilo Tepeleri, Moremi Game Reserve ve Maun Wildlife Sanctuary sayılabilir. Şehirde, tarihsel ve kültürel değerleri keşfetmek için ziyaretçilere pek çok farklı seçenek sunulmaktadır. Şehirde, Botswana’nın en eski ve en köklü kabilelerinden olan San kabilesinin tarihi ve kültürünü keşfetmek de mümkündür. Tarih boyunca Maun, turizm amaçlı ziyaretçilerin uğrak noktası olmuştur. Bu kelime genellikle mağun şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı maun şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

         Maun şehrinde, sıcak ve nezih bir ortamda, güzel bir tatil geçirmek için her türlü olanak mevcuttur.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • mağun
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa