Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Lokman Hekim Nasıl Yazılır? TDK ile Lokman Hekim Doğru Yazılışı Nedir?

        Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken Lokman Hekim kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.

        LOKMAN HEKİM TDK DOĞRU YAZIMI

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Lokman Hekim kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Lokman Hekim nasıl yazılır? İşte, Lokman Hekim kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        LOKMAN HEKİM NASIL YAZILIR?

        lokman hekim

        LOKMAN HEKİM KELİMESİNİN ANLAMI

        Türk Dil Kurumuna göre Lokman Hekim kelimesi tadı güzel olan şeyler için kullanılan Lokman Hekim’in ye dediği deyiminde geçen bir sözdür. Bazı kelimelerde olduğu gibi hatalı yazılışları karşımıza çıkmaktadır. TDK’nın belirlediği doğru ve yanlış yazılışı şöyledir. Bu kelime genellikle lokman hekim şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Lokman Hekim şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Lokman Hekim’in ye dediği her derde deva macunlar vardır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • lokman hekim
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa