Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Kravat Nasıl Yazılır? TDK ile Kravat Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        KRAVAT NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Kravat kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Kravat nasıl yazılır? İşte, Kravat kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        KRAVAT DOĞRU YAZILIŞI

        kravat

        KRAVAT KELİMESİNİN ANLAMI

        Kravat, genellikle takım elbiselerde gömleğin üzerine giyilen bir aksesuar niteliğindeki kumaş ürünlerine verilen isimdir. Kelimeyi söylerken ilk heceyi söylemenin zor olduğu görülmektedir. Bu yüzden halk arasındaki kullanımı gıravat veya kıravat şekline dönüşmüştür. K harfinin yerine g harfinin kullanılması onun daha kolay telaffuz edilmesini sağlamaktadır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        İlk iş gününe gidecek olan genç adamın kravatını bağlayamadığını gören babası oğlunu yanına çağırarak bu konuda ona yardımcı oldu.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • Gıravat
        • Kıravat
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa