Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Kerahet Nasıl Yazılır? TDK ile Kerahet Doğru Yazılışı Nedir?

        Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken Kerahet kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.

        KERAHET TDK DOĞRU YAZIMI

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Kerahet kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Kerahet nasıl yazılır? İşte, Kerahet kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        KERAHET NASIL YAZILIR?

        kerahet

        KERAHET KELİMESİNİN ANLAMI

        İğrenme, tiksinme anlamına gelen kerahet kelimesi söyleniş farlılığından dolayı sıkça hatalı yazılır. Kişiler ağızlarına kolay gelen şekilde söyleyip, o şekilde yazarlar. Bu kelime genellikle kerahat, kerehat şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı kerahet şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Kerahet vakti girmişse, namaz kılmak doğru olmaz.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • kerahat
        • kerehat
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa