Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Karbonmonoksit Nasıl Yazılır? TDK ile Karbonmonoksit Doğru Yazılışı Nedir?

        Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken Karbonmonoksit kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.

        KARBONMONOKSİT TDK DOĞRU YAZIMI

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Karbonmonoksit kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Karbonmonoksit nasıl yazılır? İşte, Karbonmonoksit kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        KARBONMONOKSİT NASIL YAZILIR?

        karbonmonoksit

        KARBONMONOKSİT KELİMESİNİN ANLAMI

        0,97 yoğunluğunda, renksiz, kokusuz, zehirleyici bir gaz. Bol miktarda ısı açığa çıkararak mavi bir alevle yanar ve hava ile birleşerek birçok uygulama alanı olan patlayıcı bir karışım oluşturur (CO) anlamına gelir. Bu kelime genellikle karbon monoksit şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı karbonmonoksit şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Karbonmonoksit zehirlenmesi, dünya’da ve ülkemizde en sık görülen kimyasal zehirlenmelerin başında gelir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • karbon monoksit
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa