Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Higrometre Nasıl Yazılır? TDK ile Higrometre Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        HİGROMETRE NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Higrometre kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Higrometre nasıl yazılır? İşte, Higrometre kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        HİGROMETRE DOĞRU YAZILIŞI

        higrometre

        HİGROMETRE KELİMESİNİN ANLAMI

        Higrometre, hava durumu tahmini yapmak için kullanılan, nem ve nemin değişimlerini ölçmekten sorumlu bir cihazdır. Bir higrometrenin temel işlevi, havanın nem oranını ölçmek ve ölçülen verileri hava durumu ile ilişkilendirmektir. Higrometreler, doğal çevrelerin güncel ve verimli şekilde izlenmesinde kullanılan çeşitli ölçüm aygıtlarından biridir. Bu, yalnızca altta yatan hava durumu etkilerini tahmin etmek için değil, aynı zamanda havadaki nemi ölçmek için de kullanılır. Higrometreler, evlerden çiftliklere, hava durumu istasyonlarından laboratuvarlara kadar çeşitli uygulamalarda ve alanlarda kullanılır. Bu kelime genellikle higro metre şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı higrometre şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Higrometreler, hava durumu bilgisini ölçmek, tahmin etmek ve izlemek için günümüzde farklı biçimlerde kullanılmaktadır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • higro metre
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa