Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Hidrometre Nasıl Yazılır? TDK ile Hidrometre Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        HİDROMETRE NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Hidrometre kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Hidrometre nasıl yazılır? İşte, Hidrometre kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        HİDROMETRE DOĞRU YAZILIŞI

        hidrometre

        HİDROMETRE KELİMESİNİN ANLAMI

        Hidrometre, suyun yoğunluğunu belirlemek için kullanılan asıl araçlardan biridir. Genellikle suyun sıvı ve gaz halde olan iki farklı biçiminde ölçümü için kullanılır. Çeşitli sektörlerde yoğunluk ölçümü yapmak için kullanılan hidrometre, yüzdürme, flotasyon ve titrasyon gibi uygulamalar için de kullanılır. Hidrometreler çoğunlukla stilomometre, çalkantı veya düşme artarak tasarlanmış araçlar olabilir. Bu araçlar, atmosferik basınca ve ısıya duyarlı oldukları için her üç değeri hesaplayabilir. Herhangi bir sıvının yoğunluğunu belirlemek için, hidrometrenin genellikle ölçülen bir diskin üzerinde yüzen bir ölçek olarak kullanıldığını unutmamalıyız. Bu, özellikle ölçümün doğru sonuçlar üretmesi için çok önemlidir. Bu kelime genellikle hidro metre şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı hidrometre şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Hidrometrelerin çoğu akışkanların özelliklerini ölçmek için metal ve camdan yapılmıştır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • hidro metre
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa