Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Havlıcan Nasıl Yazılır? TDK ile Havlıcan Doğru Yazılışı Nedir?

        Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken Havlıcan kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.

        HAVLICAN TDK DOĞRU YAZIMI

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Havlıcan kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Havlıcan nasıl yazılır? İşte, Havlıcan kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        HAVLICAN NASIL YAZILIR?

        havlıcan

        HAVLICAN KELİMESİNİN ANLAMI

        Zencefilgillerden bir bitkidir. Kök sapları baharat olarak kullanılan güzel kokulu bir bitkidir. Yöresel farklılıklardan dolayı hatalı yazılabilir. Bu kelime genellikle havlucan şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı havlıcan şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Yaptığı dondurmalara mutlaka havlıcan ekler, yoksa lezzetli olmaz derdi.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • havlucan
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa