Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Gözlemevi Nasıl Yazılır? TDK ile Gözlemevi Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        GÖZLEMEVİ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Gözlemevi kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Gözlemevi nasıl yazılır? İşte, Gözlemevi kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        GÖZLEMEVİ DOĞRU YAZILIŞI

        gözlemevi

        GÖZLEMEVİ KELİMESİNİN ANLAMI

        İçinde gökbilim aygıtları bulunan ve gök gözlemleri yapılan yapı, yer anlamına gelir. Ev kelimesiyle kurulan birleşik kelimeler bitişik ya­zılır: aşevi, bakımevi, basımevi, doğumevi, gözlemevi, huzurevi, kahveevi, ko­nukevi, orduevi, öğretmenevi gibi. Bu kelime genellikle gözlem evi şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı gözlemevi  şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Doğru yazımı:

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • gözlem evi
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa