Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Gitgide Nasıl Yazılır? TDK ile Gitgide Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        GİTGİDE NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Gitgide kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Gitgide nasıl yazılır? İşte, Gitgide kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        GİTGİDE DOĞRU YAZILIŞI

        gitgide

        GİTGİDE KELİMESİNİN ANLAMI

        “Gitgide” kelimesi Türkçe’de zamanla, gittikçe, sürekli olarak, artarak anlamlarında kullanılır. “Git gide” şeklinde yanlış kullanımlar görülebilir fakat doğru yazımı birleşik olan “gitgide” şeklindedir.Etimolojik olarak incelendiğinde “gitgide” kelimesi Türkçe’nin birleşik zarflarından biridir. “Git” fiilinin tekrarı ile oluşur. Bu da “giderek artan, çoğalan” anlamlarını beraberinde getirir.Dil bilgisi açısından “gitgide” kelimesi bir zarftır ve cümleye zarfın getirdiği anlamı katmasıyla bilinir. Türkçe’deki birçok deyim ve atasözünde rastladığımız bir kelimedir. Çoğunlukla olumsuz bir durumun gittikçe daha da kötüye gittiğini anlatmak için kullanılır. Örneğin: “Durum gitgide kötüleşiyor.”Cümle içerisinde örnek kullanımı şu şekildedir: “Gitgide işler daha da karışıyor.”

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Böyle gitgide işler karışacak.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • git gide 
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa