Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Gencim Nasıl Yazılır? TDK ile Gencim Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        GENCİM NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Gencim kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Gencim nasıl yazılır? İşte, Gencim kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        GENCİM DOĞRU YAZILIŞI

        gencim

        GENCİM KELİMESİNİN ANLAMI

        Sert – süreksiz ünsüz (ç, k, p, t) ile biten bir sözcükten sonra ünlüyle başlayan bir çekim ya da yapım eki gelirse sözcüklerin bazılarında sonda bulunan ç sesi c’ye, k sesi g, ğ’ye, t sesi d’ye, p sesi b’ye dönüşür. Buna “sert – ünsüz yumuşaması” ya da yalnızca “ünsüz yumuşaması” denir. Bu kelime genellikle gençim şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı gencim  şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Ben daha gencim, güzelim. Neden canımı sıkmaya çalışıyorsun.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • gençim 
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa