Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Eli Koynunda Kalmak Nasıl Yazılır? TDK ile Eli Koynunda Kalmak Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        ELİ KOYNUNDA KALMAK NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Eli Koynunda Kalmak kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Eli Koynunda Kalmak nasıl yazılır? İşte, Eli Koynunda Kalmak kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        ELİ KOYNUNDA KALMAK DOĞRU YAZILIŞI

        eli koynunda kalmak

        ELİ KOYNUNDA KALMAK KELİMESİNİN ANLAMI

        Çaresiz kalmak anlamında kullanılan eli koynunda kalmak deyimi bazı kişiler tarafından bitişik yazılarak hatalı yazılan kelimeler arasına girmektedir. Genelde doğru yazılsa da bazen bu şekilde yazımlara rastlanır. Bu kelime genellikle elikoynunda kalmak şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı eli koynunda kalmak şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Borçlar ve masraflar belini bükmüştü, birde işten çıkarılınca eli koynunda kaldı.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • elikoynunda kalmak
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa