Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Döner Sermaye Nasıl Yazılır? TDK ile Döner Sermaye Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        DÖNER SERMAYE NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Döner Sermaye kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Döner Sermaye nasıl yazılır? İşte, Döner Sermaye kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        DÖNER SERMAYE DOĞRU YAZILIŞI

        döner sermaye

        DÖNER SERMAYE KELİMESİNİN ANLAMI

        Kamu maliyesi alanında belirli ve sürekli bir amacı gerçekleştirebilmek için genel ya da katma bütçeden, azaltılmamak koşuluyla, bir kuruluşa ya da işletmeye verilen belli miktardaki anapara anlamına gelir. Bu kelime genellikle dönersermaye şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı döner sermaye şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Okulun döner sermayesi sayesinde birçok öğrencinin eksikleri karşılandı.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • dönersermaye 
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa