Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Dede Korkut Nasıl Yazılır? TDK ile Dede Korkut Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        DEDE KORKUT NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Dede Korkut kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Dede Korkut nasıl yazılır? İşte, Dede Korkut kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        DEDE KORKUT DOĞRU YAZILIŞI

        dede korkut

        DEDE KORKUT KELİMESİNİN ANLAMI

        Korkut Ata (Dede Korkut), Oğuz Türklerinin eski destanlarında yüceltip kutsallaştırılmış; bozkır hayatının geleneklerini ve törelerini çok iyi bilen, kabile teşkilatını koruyan yarı-efsanevi bir bilgedir ve Türkler’in en eski destanı olan Dede Korkut Kitabı’ndaki hikayelerin anlatıcısı ozandır. Bu kelime genellikle Dedekorkut şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Dede Korkut şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Hikayede Dede Korkut'un diğer hikayelerinde de olduğu gibi dönemin göçebe Türk kültürünün öykünün tamamında çok belirgin olduğu görülebilir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • Dedekorkut
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa