Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Çalıştay Nasıl Yazılır? TDK ile Çalıştay Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        ÇALIŞTAY NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Çalıştay kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Çalıştay nasıl yazılır? İşte, Çalıştay kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        ÇALIŞTAY DOĞRU YAZILIŞI

        çalıştay

        ÇALIŞTAY KELİMESİNİN ANLAMI

        Bilim adamlarının ve uzmanların bir konuda ön hazırlık yapmak üzere katıldığı inceleme ve değerlendirme toplantısı anlamına gelir. İnsanın en büyük yetisi ve farkı sahip olduğu düşünme, sorgulama, yeni fikir üretme ve öğrenebilmesidir. Ne var ki bu bireysel yetenek, grup içinde farklı düşünce ve fikirlerin birbirleri ile çatışması şekline dönüşür. Çalıştay bu çatışmayı önleyen, tersine farklı fikirlerin arasında sinerji yaratılmasını, yaratıcılığın ortaya çıkmasını sağlar.Bu kelime genellikle çalış tay şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı çalıştay şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Ulusal çalışmalarda yer almak isteyen tüm bilim insanlarının katılımına açık olarak yapılacak olan çalıştayda, çerçevesi dünya ile uyumlu olarak öngörülmüş olan ana başlıklara ait alt başlıkların ve detayların görüşülmesi ve tartışılması amaçlanmıştır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • çalış tay
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa