Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Büyük Harf Nasıl Yazılır? TDK ile Büyük Harf Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        BÜYÜK HARF NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Büyük Harf kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Büyük Harf nasıl yazılır? İşte, Büyük Harf kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        BÜYÜK HARF DOĞRU YAZILIŞI

        büyük harf

        BÜYÜK HARF KELİMESİNİN ANLAMI

        Genellikle tümcelerin ve özel adların ilk harfi olarak kullanılan ve büyük yazılan, özel biçimli harf; örneğin A bir büyük harftir, biçimi de küçük a 'dan farklıdır. Alt, üst, ana, ön, art, arka, yan, karşı, iç, dış, orta, büyük, küçük, sağ, sol, peşin, bir, iki, tek, çok, çift sözlerinin başa getirilmesiyle oluştu­rulan birleşik kelime ve terimler ayrı yazılır. Bu kelime genellikle büyükharf şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı büyük harf şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Doğru yazımı:

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • büyükharfi 
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa