Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Böğürtlenlik Nasıl Yazılır? TDK ile Böğürtlenlik Doğru Yazılışı Nedir?

        Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken Böğürtlenlik kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.

        BÖĞÜRTLENLİK TDK DOĞRU YAZIMI

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Böğürtlenlik kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Böğürtlenlik nasıl yazılır? İşte, Böğürtlenlik kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        BÖĞÜRTLENLİK NASIL YAZILIR?

        böğürtlenlik

        BÖĞÜRTLENLİK KELİMESİNİN ANLAMI

        Böğürtlen çalılarının yoğun olduğu yerlere böğürtlenlik denilir. TDK’ye göre yazımını sizlerle paylaşacağız. Dilimizde bu kelime genellikle böğörtlenlik şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı böğürtlenlik şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Dağda karşımıza çıkan böğürtlenlik, hepimizi çok mutlu etti.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • böğörtlenlik
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa