Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Başefendi Nasıl Yazılır? TDK ile Başefendi Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        BAŞEFENDİ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Başefendi kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Başefendi nasıl yazılır? İşte, Başefendi kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        BAŞEFENDİ DOĞRU YAZILIŞI

        başefendi

        BAŞEFENDİ KELİMESİNİN ANLAMI

        Devlet dairelerinde kıdemli memurlara eskiden başefendi denilirdi. Türk Dil Kurumu kelimelerin doğru yazılışlarını ve anlamlarını bizlerle paylaşmaktadır. TDK’ye göre kıdemli memur anlamına gelen bir kelimedir. Dilimizde bu kelime genellikle baş efendi şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı başefendi şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        “Orada başefendinin de dalına şöyle bir biniliyordu.” – Orhan Kemal

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • baş efendi
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa