Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Başakşehir Nasıl Yazılır? TDK ile Başakşehir Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        BAŞAKŞEHİR NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Başakşehir kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Başakşehir nasıl yazılır? İşte, Başakşehir kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        BAŞAKŞEHİR DOĞRU YAZILIŞI

        başakşehir

        BAŞAKŞEHİR KELİMESİNİN ANLAMI

        Başakşehir, İstanbul'un 39 ilçesinden birisidir. 380.000 kişilik nüfusu ile İstanbul'un Avrupa tarafında olup üç ana bölgeden ve 10 mahalleden oluşmaktadır. Bu kelime genellikle Başak şehir şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Başakşehir şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Başakşehir, akıllı şehircilik ve yeni teknolojiler üretimi için Türkiye, bölge ve dünyaya örnek olabilecek ender lokasyonlardan birisidir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • Başak şehir
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa