Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Az Buçuk Nasıl Yazılır? TDK ile Az Buçuk Doğru Yazılışı Nedir?

        Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken Az Buçuk kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.

        AZ BUÇUK TDK DOĞRU YAZIMI

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Az Buçuk kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Az Buçuk nasıl yazılır? İşte, Az Buçuk kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        AZ BUÇUK NASIL YAZILIR?

        az buçuk

        AZ BUÇUK KELİMESİNİN ANLAMI

        Bir parça, biraz anlamına gelen az buçuk ikilemesi genellikle bitişik yazılarak hata yapılır. İkilemelerde genellikle ayrı yada bitişik yazılmaları konusunda kararsız kalınır. Bu kelime genellikle azbuçuk şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı az buçuk şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        “Bu arada az buçuk ilim irfan öğrenmiş de olacaktı.” – İhsan Oktay Anar

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • azbuçuk
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa