Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Akdeniz Foku Nasıl Yazılır? TDK ile Akdeniz Foku Doğru Yazılışı Nedir?

        Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken Akdeniz Foku kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.

        AKDENİZ FOKU TDK DOĞRU YAZIMI

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Akdeniz Foku kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Akdeniz Foku nasıl yazılır? İşte, Akdeniz Foku kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        AKDENİZ FOKU NASIL YAZILIR?

        akdeniz foku

        AKDENİZ FOKU KELİMESİNİN ANLAMI

        Akdeniz foku, fokgiller familyasından yeryüzünde sadece doğu Akdeniz sahilleri ile Batı Afrika’nın bir tek sahilinde yaşayan fok türü anlamına gelir. Bu kelime genellikle Akdeniz Foku şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Akdeniz foku şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Akdeniz foku Türkiye karasularında yaşayan fok türüdür.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • Akdeniz Foku
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa