Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Acembuselik Nasıl Yazılır? TDK ile Acembuselik Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        ACEMBUSELİK NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Acembuselik kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Acembuselik nasıl yazılır? İşte, Acembuselik kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        ACEMBUSELİK DOĞRU YAZILIŞI

        acembuselik

        ACEMBUSELİK KELİMESİNİN ANLAMI

        Alaturka müzikte birleşik bir makam anlamına gelir. Arapçadan dilimize geçen bu kelime genellikle acem buselik şeklinde ayrı yazılarak yanlış yazılmaktadır. Bu kelimenin doğru kullanımı acembuselik  şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Cümle içinde örnek kullanım:Acembuselik makamına örnek olarak, Kemani Sadık Ağa'nın sakil, Tosun Ağa'nın çenber ve Neyzen Yûsuf Paşa'nın devr-i kebir usulündeki peşrevleri ile Abdülbaki Nasır Dede'nin ayin-i şerifi gösterilebilir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • acem buselik
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa