Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Tarihi zirve öncesi Trump’a erken doğum günü kutlaması!

        Kuzey Kore Lideri Kim Jong-Un ile 12 Haziran'da gerçekleştireceği tarihi zirve için Singapur'a giden ABD Başkanı Donald Trump, Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong ile görüştü.

        Tarihi zirveye saatler kala taraflar son görüşmelerini sürdürüyor. ABD Başkanı Donald Trump, yarın Kuzey Kore Lideri Kim Jong-Un ile gerçekleştireceği tarihi zirve için geldiği Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong ile bir araya geldi.

        Basına açık yapılan görüşmede Trump, "Yarın çok önemli bir toplantımız var, şu anda her şey çok yolunda gidiyor" diyerek olumlu mesaj verirken, Singapur Başbakanı Loong'a misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti.

        Nükleer silahsızlanma ve bölgedeki nükleer krizin görüşüleceği zirvede iki ülke heyeti 2 saatlik görüşme yaptılar.

        REKLAM

        Kuzey Kore resmi haber ajansı (KCNA) 12 Haziran'da yapılacak görüşmeler için "Geniş ve kapsamlı görüş alışverişi" olacağını açıkladı.

        Singapur'da yapılacak tarihi zirvenin sadece hazırlıklarının 15 milyon dolara mal olması eleştiri toplarken Singapur Başbakanı Loong harcamaları "zahmete değer" olarak değerlendirdi.

        Öte yandan Singapur Başbakanı öğle yemeğinde 14 Haziran'da 72 yaşına girecek Trump için doğum günü pastası ikram etti. Sosyal medyada paylaşılan fotoğraf, "Erken doğum günü kutlaması" ifadeleri ile paylaşıldı.

        POMPEO: KUZEY KORE GÖRÜŞMELERİ HIZLA İLERLİYOR

        ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Singapur'da Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong Un arasında yapılacak tarihi zirveye ilişkin açıklama yaptı. Pompeo, Kuzey Kore zirvesinin nihai hedefinin değişmediğini, Kuzey Kore'nin nükleersizleştirme konusundaki samimiyetini ABD’nin görmeye istekli olduğunu söyledi. Pompeo, "İki liderin yüz yüze görüşmesi, hem halklarımıza hem de tüm dünyaya fazlasıyla fayda sağlayacak şeyleri başarmak için muazzam bir potansiyelin işareti" dedi.

        Trump'ın zirveye oldukça hazır olduğunu ve zirvenin sonucunun başarılı olacağı konusunda iyimser olduğunu ifade eden Pompeo, "Kuzey Kore görüşmeleri hızla ilerliyor" dedi. ABD Başkanı Trump'ın Kuzey Kore ile zirveye "pozitif tutum" içinde katılacağının altını çizen Pompeo, zirve için "Bu gerçekten bir barış misyonudur" dedi.

        Öte yandan, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, diplomasinin doğru yönde ilerlememesi durumunda yaptırımların arttırılacağını söyledi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa