Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Tarifler Yemek Tarifleri Kandil Simidi nasıl yapılır? Kandil simidi malzemeleri nelerdir? İşte Kandil simidi tarifi!

        Kandil simidi tarifi ve kandil simidi nasıl yapılır? soruları her kandil en çok merak edilen konulardan oluyor. Her kandilde sofraların vazgeçilmez yiyeceklerinden olan kandil simidi bu yıl kandillerde sofralarımızda yerini alıyor. Peki kandil simidi nasıl yapılır? İşte Kandil simidi malzemeleri ve Kandil simidi tarifi!

        KANDİL SİMİDİ NASIL YAPILIR?

        Kolay malzemelerle yapılan Kandil Simidi, kandil günlerinde sofraların vazgeçilmezi oluyor. Birçok noktada satılan Kandil Simidi, aynı zamanda evde de basit bir şekilde yapılabiliyor. İşte Kandil Simidi malzemeleri, Kandil simidi yapılışı ve tarifi...

        Kandil Simidi Malzemeleri

        ● 125 gram margarin

        ●2 tane yumurta (sarısı hamuru için, beyazı dışı için)

        ● 1 çay bardağı sıvı yağ

        ● 2 yemek kaşığı sirke

        ● 1 yemek kaşığı mahlep

        ● 1 yemek kaşığı toz şeker

        ● 1 tatlı kaşığı tuz

        ● 1 paket kabartma tozu

        ● 3-4 su bardağı kadar un

        Kandil Simidi Üzeri İçin Malzemeler

        ● 2 yumurta akı

        ● Susam (ya da çörek otu)

        REKLAM

        Kandil Simidi Hazırlanışı

        Oda sıcaklığında bekletilen yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın. Bir kap içerisine 3-4 su bardağı kadar un dökün veortasına çukur açın. Başta margarin olmak üzere, yumurta sarısını ve diğer malzemeleri ekleyin. Malzemeleri ekledikten sonra unu yoğurmaya başlayın. Bir süre yoğurduktan sonraele yapışmacak şekilde, biraz serlikte olan ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edeceksiniz. Bu kıvama geldikten sonra azar azar un ekleyerek yoğurmaya devam edin.

        Hazırladığınız hamurdan parçalar ayırın ve hamur parçalarını rulo haline getirerek küçük simitler şeklinde birleştirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kandil simitlerini dizin. Ardından kandil simitlerinin üzerine yumurta sürün ve susam ya da çörek otunu serpip önceden 190-200 derece arası ısıtılmış fırına yerleştirin. Simitler pişince servise hazır hale getirin.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa