Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema Sürükleniş (Adrift) filminin konusu! Sürükleniş filminin oyuncuları

        HAYATTA KALMAK VE AŞKIN GÜCÜ…

        Tami ailesinden, ülkesinden uzakta başıboş bir hayat sürdürmek isterken âşık oluyor. Richard ise daha “durmuş, oturmuş” biri ama o da ailesiz ve yalnız. Kısa sürede uyumlu bir çift oluyor ama gerçek aşkı bulduktan sonra ölümle burun buruna geliyorlar. “Sürükleniş” hüzünlü bir romantizmle, bir “hayatta kalma filmi”nin acımasız sertliğini birleştiriyor. Tami’nin, kazadan saatler sonra denizde yarı baygın bulduğu Richard’ı yaşatma çabaları da önemli kuşkusuz. Tecrübeli denizci sakat şekilde yatarken, çırak Tami sorumluluğu üstlenmek zorunda kalıyor. Çiftin, en zor en çetin anlarda dahi romantizmden vazgeçmemesi biraz fazla vurgulanıyor ama finalle birlikte düşünüldüğünde, filmin temel fikri, hayatta kalma mücadelesiyle aşkın gücü arasındaki bağı vurgulamak..

        REKLAM
        REKLAM

        **********

        KASIRGADA SOYGUN

        “KasırgadaVurgun” (The Hurricane Heist), felaket filmleri türüyle bir suç hikâyesini harmanlıyor... Filmde, kasırga felaketini fırsat bilip milyonlarca dolarlık “kirli para” peşinde koşan kötü hırsızların ve onlara karşı direnen iyilerin mücadelesini seyrediyoruz.

        Maggie Grace, Casey adlı pes etmeyen, inatçı bir federal memuru, Tobby Kebbell ise kardeşini soyguncuların elinden kurtarmak isteyen meteorolog Will’i canlandırıyor. İkisi “olay mahalli”nde tanışıp, Will’in kasırgaya dirençli özel aracıyla hırsızların başına bela oluyorlar... Yönetmen Rob Cohen, felaketin etkileriyle aksiyon sahnelerini profesyonelce birleştirmesini biliyor. Kasırganın kasabayı yıkıp döktüğü, insanları uçurduğu sahneler ve finalde “kasırganın gözü”nden kaçışı anlatan kamyonlu takip bölümü hiç fena sayılmaz... Sonuçta, aksiyon sevenleri tatmin edebilir ama sağlam, inandırıcı bir hikâye, derinlikli karakterler bekleyenler hayal kırıklığı yaşayabilir.

        REKLAM

        Filmin notu: 5.5

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa