Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Suriyeli anne kızın katili Bursa'da yakalandı

        Suriyeli aktivist Orouba Barakat ve gazeteci kızı Halla Barakat'ın katil zanlısı Bursa'da yakalandı. Alilenin akrabası olduğu belirlenen Ahmed Barakat'ın kolunda tırnak izleri olduğu görüldü.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Yusuf Doğan'ın aktardığı bilgilere göre, İstanbul'daki evlerinde öldürülen, Suriye'nin önde gelen muhalif aktivistlerinden Orouba Barakat ve gazeteci kızı Halla Barakat'ın katil zanlısı Bursa'da yakalandı. Cinayeti araştıran Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Barakat ailesinin oturduğu evi doğrudan gören güvenlik kamerasının bulunmaması nedeniyle bölgedeki çok sayıda işyerinden, otobüs, minibüs, metro ve Marmaray'dan güvenlik kamerası görüntülerine ulaşıldı.

        FERİBOTLA İSTANBUL'A GELİP MARMARA'YLA CİNAYET EVİNE GİTMİŞ

        Olaydan sonra anne kızın yakınları, Üsküdar'daki eve gidip gelenlerin isimlerini de polise verdi. Bu isimlerden biri de Orouba Barakat'ın amcasının torunu 22 yaşındaki Ahmed Barakat'tı. Aile üyelerinden biri, Bursa'da yalnız yaşayan Ahmed Barakat'ın zaman zaman eve gelip borç para aldığını, en son aldığı parayı da kısmen eksik getirdiğini söyledi.

        İncelenen kamera görüntülerinde Ahmed Barakat'ın görüntüye takıldığı görüldü. O dakikadan itibaren Ahmed Barakat kameralar aracılığıyla adım adım takip edildi. İstanbul Yenikapı'ya 19 Eylül'de BUDO feribotuyla gelip Marmaray'la Üsküdar'a giden Ahmed Barakat'ın 20 Eylül'de ise yine Marmaray'la Yenikapı'ya gittikten sonra buradan BUDO feribotuna binerek Bursa'ya gittiği belirlendi.

        Şüphelinin yakalandığı an
        Şüphelinin yakalandığı an

        AYAKKABILARI DA ALINDI

        Araştırmalar Bursa'ya kaydırıldı. Ahmed Barakat, adresi tespit edildikten sonra 3 gün de Bursa'da takip edildi. Barakat kende evinde yakalandı. Evde de arama yapıldı. Ahmed Barakat'ın evindeki ayakkabıları alındı. Bu ayakkabıların izleri cinayet evindeki ayakkabı izleriyle karşılaştırılacak.

        KOLUNDA TIRNAK İZLERİ OLDUĞU GÖRÜLDÜ

        Sağlık kontrolüne götürülen Barakat'ın kolunda tırnak izleri olduğu görüldü. Bu izlerle ilgili detaylar, yapılacak incelemenin ardından netlik kazanacak. Barakat'ın işlemlerin ardından İstanbul'a getirileceği öğrenildi. Öte yandan Barakat'ın Bursa'da daha önce birlikte kaldığı ev arkadaşının da ifade için İstanbul'a getirileceği belirtildi. Cinayetin sebebi Barakat'ın İstanbul Asayiş Şube'de yapılacak sorgusunun ardından belli olacak.

        Aileye yakın bir ismin iddiasına göre evlenmek için ailesinden Halla Barakat'ı isteyenler vardı ancak anne Orouba Barakat kızını vermiyordu. Soruşturma bu yönde de sürdürülüyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa