Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Suriyeli anne kız cinayetinin şüphelisi suçlamayı kabul etmedi

        Suriyeli aktivist Orouba Barakat ve gazeteci kızı Halla Barakat'ın öldürülmesi ile ilgili gözaltına alınan Ahmad Barak, emniyette cinayeti inkar etti ancak tırnak arasında çıkan doku örnekleri ölenlerin DNA'sı ile eşleşti.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Mustafa Şekeroğlu'nun aktardığı bilgilere göre, cinayet sonrası Bursa'da gözaltına alınan zanlı Ahmed Barakat, getirildiği İstanbul'da avukat eşliğinde ifadesi alındı. İstanbul Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği'nde ifade veren zanlı, suçlamaları kabul etmedi. Anne ve kızın uzaktan akrabası olduğunu belirten zanlı, "İşsizdim. Bana telefon ederek yardım edeceğini söylemişti. İstanbul'a geldim, evine çıktım. Zile bastım ama açan olmadı. Bunun üzerine Üsküdar sahiline gidip yattım. Sabah tekrar eve gittim. Yine kapıyı açan olmayınca Bursa'ya döndüm. Onu tehdit edenler öldürmüştür. Benim olayla ilgim yok" dedi.

        DNA EŞLEŞTİ

        Ancak Orouba Barakat'ın tırnaklarının arasından alınan katiİline ait doku örnekleri, gözaltında tutulan Ahmed Barakat'tan alınan örneklerle eşleşti. Olayla ilgili hazırlanan raporda Ahmet Barakat'tan alınan kan örneklerinden elde edilen DNA profil sonucu "pozitif" olarak belirtildi. Böylece ifadesinde hiç eve girmediğini söyleyen Ahmet Barakat'ın da yalan söylediği ortaya çıkmış oldu.

        Zanlı ile ilgili de yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Ahmed Barakat'ın, anne kızının cenazesine katıldığı ortaya çıktı. Zanlı "Cenaze namazına katılmadım. Ağabeyi Maen Barakat'a başsağlığı diledim. Cenazeyi uzaktan izledim" dedi. Öte yandan şüphelinin cenazeden sonra 2 gün, öldürülen Orouba Barakat'ın kardeşi Maen Barakat'ın evinde misafir olarak kaldığı tespit edildi.

        CİNAYETİN İŞLENDİĞİ EVDEN FARKLI KIYAFETLE ÇIKMIŞ

        Soruşturmada, cinayetin gerçekleştiği 19 Eylül tarihinde saat 23.41'de eve giren şüphelinin, 20 Eylül tarihinde saat 11.41'de evden çıktığında kıyafetini değiştirdiği tespit edildi. Elinde bir poşetle evden çıktığı belirlenen şüphelinin, bir daha kameraya yakalandığında elindeki poşet görülmedi. Polis, şüphelinin içinde kanlı elbiseler bulunan poşeti bir çöp konteynırına attığını değerlendiriyor. Polisteki işlemlerin ardından zanlı adliyeye gönderildi.

        SURİYELİ ANNE KIZIN KATİL ZANLISINA TUTUKLAMA TALEBİ

        Habertürk Haber Merkezi'nden Arzu Kaya'nın haberine göre Suriyeli aktivist Orouba Barakat ve gazeteci kızı Halla Barakat'ı öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınan Ahmed Barakat savcılıkta verdiği ifadesinin ardından "kasten adam öldürme" suçundan elde edilen deliller ve kriminal rapor sonuçlarına göre tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi. Barakat'ın, savcılıktaki ifadesinde cinayeti kendisinin işlemediğini söylediği öğrenildi.

        MAHKEMEDE İTİRAF ETTİ!

        Suriyeli aktivist Orouba Barakat ve gazeteci kızı Halla Barakat'ı öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınan Ahmed Barakat tutuklandı. Mahkemede cinayeti işlediğini itiraf etti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa