Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema Suda Balık, Berlin'de film festivalinden iki ödülle döndü!

        Tülay Kocatürk’ün yönettiği Suda Balık (The Fish in the Water), Berlin International Filmmaker Festival of World Cinema’da yabancı film kategorisinde rakipleriyle yarıştı.

        Altı dalda aday gösterilen Suda Balık (The Fish in the Water), yönetmen Tülay Kocatürk’e Yabancı Dilde En İyi Yönetmen ödülünü, filmin kurgusunu yapan Cengiz Karadağ’a ise Yabancı Dilde En İyi Kurgu dallarında ödül kazandırdı.

        Jürinin büyük beğenisini toplayan yapım, festivalde yarışan tek Türk yapımıydı. Suda Balık (The Fish in the Water), En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo ve En İyi Müzik dallarında da aday gösterilmişti.

        1978 yılından beri düzenlenen Berlin International Filmmaker Festival of World Cinema, dünyanın en prestijli film festivallerinden biri olarak kabul görüyor.

        REKLAM

        Yönetmenliğini Tülay Kocatürk’ün, kurgusunu Cengiz Karadağ’ın üstlendiği Suda Balık’ın, ilk yurtdışı başarısı bu değil. Suda Balık, daha önce de Fransa’da düzenlenen Nice Film Festivali’nde dört dalda aday gösterilmişti. Suda Balık, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Nurşim Demire’e ödül getirmişti.

        Suda Balık (The Fish in the Water) Konusu Nedir?

        Suda Balık filminde parasızlıktan üniversiteye gidemeyen yetenekli genç bir yüzücünün hikâyesini anlatılıyor. Filmin başrollerinde genç oyuncu Alihan Aracı, Canan Gener, Nurşim Demir ve Tamer Levent rol alıyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa