Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Suç örgütlerinden ele geçirilen 23 araç İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi - Güncel haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren bizden hep şu sözü duydunuz:

        "Türkiye´nin Huzuru... İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün organize suç örgütlerine karşı gerçekleştirdiği başarılı operasyonlar sonucu 23 araç ele geçirilmişti. Mahkeme kararınca da bu araçlar emniyetimize verildi. Artık bundan böyle bu araçlar, suç örgütlerinin değil; polisimizin emrinde, Milletimizin hizmetinde olacaktır! Ülkemizin huzuru için canla başla çalışan kahraman polislerimizin her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Birliğimiz, beraberliğimiz ve huzurumuz daim olsun."

        REKLAM

        Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre ele geçirilen araçlardan 14’ü Comanchero Silahlı Suç Örgütü’ne (Avustralya Grubu) ait.

        Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre çetenin el konulan ve polis aracına dönüştürülen araçları arasında 1 Porche, 2 Mercedes, 1 Audi marka otomobil, Land Rover marka bir cip ve 2 motosiklet de bulunuyor.

        Çeteye yönelik operasyonda, örgüt lideri Hakan Ayık ile yönetici ve üyelerden oluşan toplam 42 şüpheli yakalanmıştı.

        Polis aracına dönüştürülen Ferrari, Bentley, Audi ve Volkswagen marka araçların ise

        Joseph Johannes Leijdekkers ve Efe Alp Üstün’ün silahlı suç örgütüne yönelik yürütülen operasyonda ele geçirildiği belirtildi.

        DİLAN POLAT’IN DA VAR

        5 Mercedes 1 Peugeot marka aracın ise İranlı Abolfazl Pılehvari grubuna ait olduğu öğrenildi. İç güvenlik hizmetlerinde kullanılacak Land Rover marka bir cipin ise Türkiye gündeminden düşmeyen sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat’a ait olduğu öğrenildi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa