Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Voleybol Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi Robin de Kruijf, Robin de Kruijf transfer, Robin de Kruijf Vakıfbank - Voleybol Haberleri

        Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi'nin şampiyonu VakıfBank, Hollandalı milli oyuncu Robin de Kruijf'i transfer etti.

        Kulüpten yapılan açıklamaya göre, geride kalan sezonda İtalya'da Piacenza takımıyla lig ve kupa şampiyonlukları yaşayan orta oyuncu ile VakıfBank Spor Kulübü Başkanı Osman Demren'in de katıldığı törende sözleşme imzalandı.

        Törende yaptığı konuşmada VakıfBank'ın dünyanın en iyi takımlarından birisi olduğunu ispatladığını belirten Hollandalı oyuncu, "Bana düşen takımımın yeni sezonda da zirvede yer almasına yardımcı olmak. Beni bu ailenin bir parçası yapanların güvenini boşa çıkarmayacağım" ifadelerini kullandı.

        Başkan Demren ise yeni sezonda güçlü, enerjik ve istekli bir takım kurmak için çalıştıklarını kaydederek, "Bu kapsamda İtalya şampiyonu Piacenza'da oynayan Hollanda Milli Takımı oyuncusu Robin de Kruijf ile anlaştık. Robin genç, yetenekli, hızlı ve kapasiteli bir oyuncu. Bize çok katkı sağlayacağı inancındayız. Uzun yıllar kulübümüze hizmet edeceğini düşünüyoruz" dedi.

        Kruijf, geçen yıl İspanya'da hayatını kaybeden Ingrid Visser'in anısını yaşatmak için VakıfBank'ta 15 numaralı formayı giyeceğini belirtti.

        OYUNCUNUN KARİYERİ

        Hollanda'nın Taurus takımında 2006 yılında voleybola başlayan 1.92 metre boyunda ve 23 yaşındaki Kruijf kariyeri boyunca sırasıyla Heutinck Pollux (Hollanda), Dela Martinus (Hollanda), Amstelveen (Hollanda), Dresdner (Almanya) ve Rebecchi Nordmeccanica Piacenza (İtalya) takımlarında forma giydi.

        Hollanda Milli Takımı'nda 2009 Avrupa Şampiyonası'nda ikinciliği gören Kruijf, 2009-2010 sezonunda Amstelveen ile Hollanda Kupası ve lig şampiyonlukları, 2012 ve 2013 yıllarında Dresdner ile Almanya'da lig ikinciliği, Piacenza'da 2013'de İtalya Süper Kupa, 2014 yılında ise İtalya Kupası ve lig şampiyonlukları yaşadı.

        Blok yüksekliği 299, smaç yüksekliği de 314 santimetre olan başarılı oyuncu, 2013 yılında Almanya'da yılın oyuncusu ödülünün sahibi oldu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa