Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Voleybol Fenerbahçe Grundig Fenerbahçe hem kadınlarda hem de erkeklerde Avrupa şampiyonu... CEV Kupası - Voleybol Haberleri

        Voleybolda destan yazdık! Fenerbahçe hem kadınlarda hem de erkeklerde Avrupa Şampiyonu oldu... Önce Erkekler CEV Challenge Kupası finali rövanş maçında İtalya'nın Andreoli takımını 3-0 yenen Fenerbahçe Grundig, şampiyon oldu. İlk maçta 3-2 mağlup olan sarı-lacivertliler, ikinci maçı 3-0 kazanarak, tarihindeki ilk şampiyonluğa ulaştı. İkinci zafer ise Sarı Melerler'den geldi... Fenerbahçe Bayan Voleybol takımı, CEV Kupası finalinin rövanşında Rusya'nın Uralochka takımını 3-0 yenerek, kupanın sahibi oldu. Melekler, CEV Kupası'nı tarihinde ilk kez kazandı.

        İŞTE DETAYLAR... (ERKEKLER)

        FENERBAHÇE GRUNDİG: 3 - ANDREOLİ: 0

        SALON: Burhan Felek Voleybol

        HAKEMLER: Martin Hudik (Çek Cumhuriyeti), Sanja Miklosic (Slovenya)

        FENERBAHÇE GRUNDİG: İbrahim Başaran, Miljkovic, Fonteles, Emin Gök, Arslan Ekşi, Marshall (Serkan Kılıç, Metin Toy, Ceyhun Tendar, Turgay Doğan, Uğur Güneş)

        ANDREOLİ: Skrimov, Verhees, Sottile, Noda Blanco, Candellaro, Starovic (Rossini, Micholovic, Fragkos)

        SETLER: 25-22, 25-19, 25-17

        SÜRE: 74 dakika (25, 23, 26)

        Birinci set iki takımın birbirini denemesi ve etkili servis atarak oyun düzenini bozması ile geçti. Fenerbahçe Grundig, Miljkovic'in sert smaçları ile sayı bulunca, teknik molaları 8-6 ve 16-11 önde kapattı. Rakibin etkili smaçörü Starovic'i blokta durduran sarı-lacivertli takım, son sayılara doğru sıkıntıya düşse de antrenör Castellani'nin aldığı molalar işe yaradı ve seti ev sahibi takım 25-22 kazandı.

        İkinci sete Miljkovic'in etkili servisi ile başlayan Fenerbahçe, teknik molayı üstün bir oyunla 8-6 önde geçti. Marshall'ın köşelerden rakibi bunaltan hücumlarına karşı rakip Latina 15-15'te skoru eşitledi. İkinci teknik molaya 16-15 önde girmeyi başaran ev sahibi takım, bu seti de 25-19 aldı.

        Üçüncü sette Marshall, smaçlarıyla takımının oyuna ağırlığını koymasını sağladı. İlk teknik molayı 8-5 ve ikinci teknik molayı da 16- 8 açık ara önde kapatan Fenerbahçe Grundig, bu seti de 25-17 kazandı ve rakibini 3-0 mağlup ederek, şampiyonluğa ulaştı.

        BÜYÜK SEVİNÇ

        Karşılaşmanın ardından, sarı-lacivertli oyuncular ve teknik heyet, büyük sevinç yaşadı. Bu arada, maçın 3. setinde skor 21-16 Fenerbahçe Grundig lehine sürerken, iki takım antrenörü arasında gerilim yaşandı. Maç sonunda ise her iki ekibin teknik ekipleri arasında arbede oldu. Araya girenler olayın büyümesini engelledi.

        İŞTE DETAYLAR... (KADINLAR)

        FENERBAHÇE: 3 - URALOCHKA: 0

        SALON: Burhan Felek Voleybol

        HAKEMLER: Luca Sobrero (İtalya), Maria Fisher (Almanya)

        FENERBAHÇE: Eda Dündar, Glass, Garay, Bauer, Havlickova, Kim Koung (Merve Dalbeler, Elif Öner, Seda Tokatlıoğlu)

        URALOCHKA: Sofonova, Ruiz, Pasynkova, Zaryazhko, Chaplina, Rusakova (Chernova, Ilchenko, Salina)

        SETLER: 25-11, 28-26, 25-22

        SÜRE: 78 dakika (20, 32, 26 )

        Birinci sete çok etkili ve taktik servisler atarak başlayan sarı-lacivertli takım, oyunun başında rakibin düzenini bozdu. Kim Koung ve Garay'ın ürettiği sayılarla teknik molaları 8-2 ve 16-5 gibi açık ara önde tamamlayan ev sahibi takım, rakibin cılız hücumlarını da başarılı bloklarıyla önledi ve seti 25-11 kazandı.

        İkinci sete Rus Uralochka iyi başladı. Fenerbahçe, Garay'ın servisleriyle skoru 4-4'te eşitledi. Eda ortadan, Kim Koung da köşeden ürettiği sayılarla teknik molaya takımlarını 8-7 önde taşıdı. Karşılıklı sayılarla süren zorlu seride ikinci teknik molayı Fenerbahçe 16-14 önde geçti. Setin sonuna kadar çekişmenin sürdüğü oyunda Uralochka skoru 24-24'te eşitledi. Fenerbahçe, Kim Koung'un devreye girmesiyle çekişmeli geçen bu seti de 28-26 aldı.

        Üçüncü set, yine karşılıklı sayılarla sürerken Elif, Eda ve Kim Koung ile sayılar bulan sarı-lacivertli ekip, ilk teknik molaya 8-5 önde girdi. Uralochka skoru 11-11 eşitlemesine rağmen ev sahibi takım, ikinci teknik molayı da 16-14 önde kapattı. Rus temsilcisinin Chaplina ile skoru yakalama gayretine rağmen Fenerbahçe, seti 25-22 bitirdi ve karşılaşmayı 3-0 kazanarak şampiyon oldu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa