Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Voleybol Platenik'in Atatürk sevgisi! - Voleybol Haberleri

        Ligde ve Avrupa Erkekler CEV Kupası'nda başarılı performansını sürdüren takımın ''sayı makinesi'' olarak anılan Platenik, Atatürk'ün Türk tarihinde çok önemli bir yeri olduğunu bildiğini belirterek, ''Bu yüzden Anıktabir'i görmek istedim. Çok merak ediyordum. Anıtkabir'i çok beğendim, çok güzel bir atmosferi var'' dedi.

        Ziyareti sırasında AA muhabirinin sorularını yanıtlayan tecrübeli oyuncu, spora ilk olarak tenis oynayarak başladığını, ancak 15 yaşında sakatlanınca voleybola geçiş yaptığını kaydetti.

        Annesi eski bir milli pasör olan Platenik, ''Annem Çek Cumhuriyeti ile olimpiyatlarda forma giymiş çok iyi bir pasördü. Teniste sakatlandığım zaman beni voleybola yönlendirdi. Başlar başlamaz voleybolu çok sevdim ve çok hızlı yükseldim. İki yıl sonra Birinci Ligde forma giymeye başladım'' diye konuştu.

        ''AĞABEYİM NADIA PETROVA'YI ÇALIŞTIRIYORDU''

        Ailece spora düşkün olduklarını anlatan Platenik, şöyle devam etti:

        ''Babam da eski cimnastikçilerden. Benden 5 yaş büyük olan ağabeyim Vladimir Platenik, tenis antrenörü. Geçen yıla kadar Dünya sıralamasında 20. olan Rus Nadia Petrova'yı çalıştırıyordu. Şimdi 26. sıradaki Belçikalı Yanina Wickmayer'i çalıştırıyor.''

        TÜRKİYE'DE ÇOK MUTLUYUM

        Aroma Birinci Ligi'nde ilk yarının en skorer 2. oyuncusu olan 1981 doğumlu oyuncu, daha önce Belçika, Yunanistan, İspanya ve İtalya Birinci Liglerinde forma giydiğini ifade etti. Belçika'da voleybol adına çok şey öğrendiğini kaydeden Platenik, şunları söyledi:

        ''Son olarak İtalya'da oynadım. İtalya çok iyi bir lige sahip. Çok iyi takımlar var. Her maç zor, ancak bir dönem lig sıkıntıya girdi ve paralarımız geç ödenmeye başladı. Çok mutluydum, tek sıkıntı paraydı. O dönemde Ziraat Bankası'ndan teklif aldım. Kulüp menajeri Erkan Sporeli'yi çok sevdiğim için teklifi kabul ettim. İyi ki etmişim. Burada çok mutluyum.''

        ''TÜRK LİGİ YAVAŞ YAVAŞ ÇIKIŞA GEÇİYOR''

        Türkiye'yi ve kulübünü çok sevdiğini dile getiren Peter Platenik, ''Erkan'a çok güveniyorum ve bu bir sporcu için çok önemli. Ziraat Bankası çok iyi yönetilen, sorunsuz ve huzurlu bir kulüp, ancak buradaki ilk sezonumda lig organizasyonu nedeniyle sıkıntı çektim. Yeterince profesyonel değildi. Gittikçe düzeliyor, daha iyiye gidiyor. Bu sezon geçen sezona göre çok daha iyi bir lig var. Türk Ligi yavaş yavaş çıkışa geçiyor, ancak daha kaliteli bir lig için 3 yerine 4 yabancı hakkı olmalı'' diye konuştu.

        ''GENÇ OYUNCULAR BÜYÜKLERE ÇOK SAYGILI''

        Türk oyuncularda en çok beğendiği özelliğin iletişim olduğunu vurgulayan Platenik, ''Burada genç oyuncular büyüklere çok saygılı. Hiçbir Avrupa ülkesinde bunu görmedim. Bizim takımımızda da hiç ses yükselmez'' dedi.

        En önemli oyuncularından Gundars Celitans'ın 2 aydır sakat olduğunu, buna rağmen çok iyi gittiklerini ifade eden Platenik, ''O döndüğünde çok daha güçlü olacağız. CEV Kupasını ve ligi zirvede bitirmek istiyoruz'' şeklinde konuştu.

        ''SAĞ İŞARET PARMAĞIMI BANTLAYARAK UĞUR YAPIYORUM''

        Platenik, zor maçlara çıkmayı daha çok sevdiğini belirterek, şöyle devam etti:

        ''Zor maçlara çok daha iyi konsantre oluyorum. Sağ işaret parmağımı bantlayarak uğur yapıyorum. Bir de alyansımı hiç çıkartmam. Çok yönlü bir oyuncuyum ve takımım için her şeyi yaparım.''

        Türkiye'de salonların çok boş kaldığına dikkati çeken Platenik, ''Burada maçlara gelen seyirci sayısı, Avrupa'da antrenman izlemeye gelen seyirci sayısıyla aynı. Seyirci çekmek için daha çok tanıtım ve reklam yapılmalı'' dedi.

        Boş vakitlerinde balığa gitmeyi çok sevdiğini ifade eden Platenik, arkadaşlarıyla Kesikköprü'de balık tuttuklarını ve bunun kendisini çok rahatlattığını sözlerine ekledi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa