Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Voleybol Cimbom Avrupa üçüncüsü! - Voleybol Haberleri

        GALATASARAY: 3 - GWARDİA WROCLAW: 0

        SALON: Margon Arena

        HAKEMLER: Mirkel Zaherescu (Romanya), Helio Ormonde (Portekiz)

        GALATASARAY: Valeska, Krsmanovic, Elif, Deniz, Özlem, Djerisilo (Ayça, Bahanur, Dilara, Neslihan)

        GWARDİA WROCLAW: Baranska, Efimienko, Wolosz, Czerwinska, Sobolska, Czypiruk (Krzos, Szafraniec, Jagiello, Owczynnikowa)

        SETLER: 25-17, 26-24, 25-13

        SÜRE: 73 dakika (23, 29, 21)

        Voleybolda GM Capital Avrupa Bayanlar Challenge Kupası'nın dörtlü finalinde Galatasaray, üçüncülük maçında Polonya'nın Impel Gwardia Wroclaw takımı karşısında çok üstün bir oyun sergileyerek karşılaşmadan 3-0 galibiyetle ayrılarak kupada üçüncü oldu.

        Galatasaray karşılaşmanın ilk setine kötü başladı. Yaptığı basit hatalar sonunda rakibi Wroclaw ilk teknik molaya 8-3 önde girdi. Bu sonuçtan sonra kendine gelen Galatasaray rakibin hücumlarını blokta durdurunca geriden geldiği sette 11-11'de eşitliği sağladı. Teknik molaya da böylece 16-14 önde girdi.

        Djerisilo oyunda kendini hissettirip sayı üretince önde girdiği moladaki üstün oyununu devam ettirerek 23 dakika süren ilk seti 25-17 kazanarak 1-0 öne geçti.

        İkinci sete Galatasaray kötü başlamasına rağmen hücumda Djerisilo ve Valeska'nın oyundaki etkisi 2-2'de eşitliği saylayarak teknik molalara takımın 8-6 ve 16-14 önde girmemizi sağladı.

        İkinci moladan sonra Galatasaray, oyunda ağırlığını koyarak 22-21 öne geçti. Valeska'nın ürettiği sayılarla Galatasaray geriden gelerek 24-24'de eşitliği sağladı ve etkili servis atarak 29 dakika süren seti 26-24 kazandı ve 2-0 öne geçti.

        Üçüncü sete hızlı başlayan Galatasaray, köşelerden yaptığı etkili hücumlar sonunda rakibini zorladı ve ilk teknik molaya 8-0 gibi açık ara önde girdi. Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında da aynı üstünlüğünü devam ettiren Galatasaray, Ayça'nın çok iyi defans yaparak hücumda etkili olması ikinci teknik molaya da 16-6 gibi açık ara ile önde girdi.

        Pasör Elif takımı çok iyi yönlendirerek, tercihlerini çok iyi kullanarak takımın arayı açmasını sağladı.

        Galatasaray, 21 dakika süren seti 25-13 gibi açık bir farkla alarak maçtan 3-0 galibiyetle ayrıldı ve üçüncü oldu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa