Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Tenis Grand Slams Roland Garros'da şampiyon Jelena Ostapenko - Tenis Haberleri

        Tenis sezonunun ikinci Grand Slam’i Roland Garros’nun tek kadınlar finalinde 3 numaralı seribaşı Simona Halep ile karşılaşan dünya 47 numarası Jelena Ostapenko, rakibini 3 sette devirerek kariyerinin ilk Grand Slam finalinde şampiyonluğa ulaştı.

        Rumen raket karşısında ilk seti 6-4 ile yitiren Letonyalı, agresif bir oyunla kalan setleri 6-4 ve 6-3 ile kazanarak tarihi bir başarının altına imza attı. Roland Garros’da seribaşı olmadan şampiyonluğa ulaşan ilk raket unvanını alan 20 yaşındaki Ostapenko, aynı zamanda en düşük sıralamada kupayı kaldıran raket oldu. Genç tenisçi, WTA’de 12. sıraya çıkacak.

        ÜLKESİNİN İLK ŞAMPİYONU

        Kariyerinde WTA zaferi dahi bulunmadan Roland Garros’da kupayı kaldıran Jelena Ostapenko, bir Grand Slam’de mutlu sona ulaşan ilk Letonyalı unvanını elde etti. Boynu bükük ayrılan Rumen raket Halep ise 2014 Roland Garros’dan sonra çıktığı 2. Grand Slam finalinde de hüsran yaşadı.

        TARİHE GEÇTİ

        20 yaşındaki Ostapenko, Kadın Tenisçiler Birliği (WTA) kariyerindeki ilk tekler şampiyonluğuna bir grand slam turnuvasında ulaşarak büyük başarıya imza attı. Ostapenko, 1968'de başlayan Açık Dönem'de seri başı olmamasına rağmen Fransa Açık'ta mutlu sona ulaşmayı başaran ilk tenisçi unvanını da elde etti.

        Halep ise Fransa Açık'ta 2014'ün ardından 2017'de de ikincilikle yetinmek zorunda kaldı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa