Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Tenis WTA Tenis şöleni Singapur'da başlıyor - Tenis Haberleri

        Kadın Tenisçiler Birliği (WTA) tarafından düzenlenen BNP Paribas WTA Finalleri, yarın Singapur'da başlıyor.

        Singapur Spor Salonu'nda sert kortta yapılacak ve sezon finalinin gerçekleştirileceği finallerde, yıl içinde WTA turnuvalarında en iyi puanı toplayan 8 kadın tenisçi yer alacak.

        WTA turunun grand slam turnuvalarından sonraki en prestijli organizasyonunda toplamda 7 milyon dolar para ödülü dağıtılacak.

        Serena Williams katılamayacak

        Turnuvada beş şampiyonluğu bulunan dünya 2 numarası ABD'li Serena Williams, sakatlığı nedeniyle finallere katılamayacak.

        Dünya sıralamasının zirvesinde bulunan Alman Angelique Kerber, turnuvada bir numaralı seribaşı olarak mücadele edecek. Serena Williams'ın yokluğunda son şampiyon Polonyalı Agnieszka Radwanska 2, Rumen Simona Halep 3, Çek Karolina Pliskova 4, İspanyol Garbine Muguruza 5, ABD'li Madison Keys 6, Slovak Dominika Cibulkova 7 ve Rus Svetlana Kuznetsova 8 numaralı seribaşı olarak turnuvada yer alacak.

        Büyük Britanyalı Johanna Konta ve İspanyol Carla Suarez Navarro ise finallerdeki yedek tenisçiler olacak.

        Dörderli 2 grupta mücadele edecekler

        Turnuvada tenisçiler, kırmızı ve beyaz olmak üzere dörderli 2 grupta mücadele edecek.

        Kırmızı grupta Kerber, Halep, Keys ve Cibulkova, beyaz grupta ise Radwanska, Pliskova, Muguruza ve Kuznetsova bulunuyor.

        Finallerin ilk gününde yarın, kırmızı grupta Simona Halep-Madison Keys ve Angelique Kerber-Dominika Cibulkova maçları yapılacak.

        Gruplarda ilk 2 sırayı alanlar, çapraz eşleşmeyle yarı finalde karşılaşacak. Turnuva, 30 Ekim Pazar günü yapılacak final maçıyla sona erecek.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa