Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Diğer Özel Yıldızlarla geçinemeyen antrenör! - Özel Haberleri

        A Milli Takım Antrenörü Bogdan Tanjevic, Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda oynanacak maçlar için aday kadrosunu açıkladı. Tanjevic her zaman olduğu gibi yine bir süprize imza atarak, NBA'deki yıldızlarımızdan biri olan Mehmet Okur'u kadroya almadı. Her ne kadar Karadağ asıllı Sırp Hoca, Mehmet Okur'un sakat olduğunu iddia etsede, Eylül ayında yapılacak maçlar için şimdiden Memo'nun sakatlığını bahane etmesi birçok otoritenin kafasında soru işaretleri bıraktı.

        ENİS BERKİ'NİN HABERİ

        HABERTURK.COM SPOR SERVİSİ ÖZEL HABER

        Tanjevic, Memo'yu kadroya almayacağının sinyallerini yaklaşık 2 ay önce verdiği demeçte vermişti. Sırp antrenör o gün yaptığı açıklamada '' NBA'deki oyuncularımızdan sadece 1 tanesini kadroya çağıracağım" demişti.

        Bu tercih Bogdan Tanjevic'in ilk kez yaptığı bir durum değildi. Daha öncede böyle kararlarıyla, basketbolseverleri şoka uğratmıştı. Sırp antrenörün Mehmet Okur, Hidayet Türkoğlu ve yıldız oyuncularla iyi geçinemediği, takımın başına geldiği 2004 yılından beri basında yazılıp çiziliyordu.

        Tanjevic'le birlikte Milli Takımımız 3 büyük turnuvaya katılırken bunlardan ikisinde başarısız oldu. Hidayet ve Mehmet Okur'un katılmadığı Dünya Şampiyonası'nda ise Dünya altıncısı oldu.

        Tanjevic, takımın başına geldiğinden beri her şampiyona öncesi çağırmadığı oyuncular veya çağırdığı oyuncularla yaşadığı sorunlarla dikkatleri üzerine çekti. Sırp antrenör şu ana kadar Milli Takımımız'da yıldız oyuncular Hidayet Türkoğlu, Mehmet Okur, Kerem Tunçeri, Kaya Peker, Serkan Erdoğan, Ömer Onan ve Mirsad Türkcan ile çeşitli sorunlar yaşadı.

        Sırbistan'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası sonrası Mehmet Okur, Hidayet Türkoğlu ve Mirsad Türkcan ile sorunlar yaşayan Tanjevic, Japonya'da düzenlenen Dünya Şampiyonası öncesi NBA'deki oyuncularımızın yanı sıra Ömer Onan'la sorunlar yaşadı. Ancak gelen Dünya altıncılığı sonucunda bu sorunlar gözardı edildi.

        İspanya'da 2007 yılında yapılan Avrupa Şampiyonası'nda ise Real Madrid'de süper bir sezon geçiren Kerem Tunçeri'yi kadroya almayarak dikkatleri üzerine çekti. Avrupa Şampiyonası'nda da yaptığı değişiklikler ve Mehmet Okur'u yeterli derecede kullanamaması üzerine eleştirilen Tanjevic'in takımın başından ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Ancak Basketbol Federasyon Başkanı Turgay Demirel, yaptığı açıklamayla 2010 yılına kadar Tanjevic'le devam edileceğini açıkladı.

        Bugüne geldiğimizde ise 2009 yılında düzenlenecek Avrupa Şampiyonası Elemeleri aday kadrosunda Tanjevic, yine süpriz yaparak Mehmet Okur, Kaya Peker ve Ermal Kurtoğlu gibi oyuncuları kadroya almadı. Genç oyunculara yer vermek istediğini belirten Tanjevic'in bu seçimleri yine çok tartışılacağa benziyor. Bakalım A Milli Basketbol Takımımız zorlu Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda nasıl sonuçlar alacak? Zaman otoriteleri mi yoksa Tanjevic'i mi haklı kılacak?

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa