Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Akhisarspor Akhisar Fenerbahçe, Akhisar hikayesi - Futbol Haberleri
        • 1

          Lige fırtına gibi giren Akhisar, Fenerbahçe'yi devirdi; liderlik koltuğunu kaptırmadı. Peki dev bütçeli takımları geride bırakan mütevazı Ege temsilcisi bugünlere nasıl geldi? Mimar Hamza Hamzaoğlu, Gol Tanrısı Gekas, Yerli Pirlo Bilal, Futbol Anarşisti Mustafa Akçay... İşte Akhisar'a başarıyı getiren etkenler:

        • 2

          PROJE TAKIMI
          Ege Bölgesi'ni Süper Lig'de temsil eden tek ekip olan Akhisar Belediyespor, bir proje takımı görüntüsü çiziyor. Hem yöneticiler hem de teknik kadro, lige yükseldikleri ilk günden itibaren para savurmak yerine doğru transferler yaparak ligde kalıcı olmaya çalışacaklarını belirttiler. Ülke çapında işler yapan iş adamlarının sponsorluklarına bakarak ilçenin desteğini de arkalarına aldıklarını söyleyebiliriz. Geride kalan 2 sezon ve devam eden dönemde projenin son derece başarılı bir şekilde hayata geçtiğini söylemek mümkün.

        • 3

          MİMAR HAMZA HAMZAOĞLU
          2010/2011 sezonunun ortasında takımın başına gelen teknik adam, 2.5 sezonluk başarılı bir dönem yaşadı. Takımın bugünlere gelmesinde belki de en büyük pay onun. Akhisar'ın rakiplere kendi oyununu kabul ettirmeye çalışması, mücadeleci oyunu ve bunları yaparken fair-play'den uzaklaşmaması futbolseverlerin beğenisini kazandı. Öyle ki 2 sezon boyunca oyuncular sadece 4 kez kırmızı kart ile cezalandırıldı ve hiçbir vukuata imza atmadılar. Gösterdiği performansla Milli Takım'da Fatih Terim'in yardımcılığına getirildi. Geçtiğimiz sezon sonunda Milli Takım'a daha fazla mesai harcayabilmek için görevden ayrıldı.

        • 4

          TRANSFER POLİTİKASI
          Ege temsilcisi, sportif başarısının yanı sıra ekonomik olarak da başarılı bir grafik sergiliyor. İlk sezonlarında lige yeni yükselen takımlar gibi bütün kadroyu değiştirmek yerine 1. Lig'de şampiyon olan kadrodan Oğuz Dağlaroğlu, Uğur Demirok, Emrah Eren, Merter Yüce ve Sertan Vardar'lı iskeleti koruyup Süper Lig'e takviyelerle başladılar. Gekas'ı bonservis ödemeden kadrolarına katıp oyuncudan büyük verim aldılar. 250 bin Euro'ya getirdikleri Niasse'ı 1 sezon oynatıp 5 milyon 500 bin Euro'ya Lokomotiv Moskova'ya satıp kasalarını doldurdular. Niasse'ın yerine Saidi Ntibazonkiza'yı bonservis bedeli ödemeden transfer ettiler.

        • 5

          GOL TANRISI GEKAS
          Akhisar, Süper Lig'deki ilk sezonunda zor günler yaşıyordu. Futbolseverler küme düşmelerini beklerken yardımlarına "Gol Tanrısı" yetişti. Daha önce Samsunspor'da forma giyen Gekas, devre arasında takıma dahil oldu. 15 karşılaşmada forma giyen Yunan golcü, 12 gole imza atarak Akhisar'ı ligde tuttu. Taraftarlar Gekas'ı kahraman ilan edip onun için tezahüratlar besteledi. 2013/2014 sezonunu Konya'da geçiren Gekas, bu sezon başında tekrar Manisa'ya döndü. Yunan golcünün dönüşü muhteşem oldu... Ligin ilk 4 haftasında 6 gol attı. Liderlik için yarıştıkları Fenerbahçe'ye 2 gol attı, takımına 3 puanı getirdi.

        • 6

          YERLİ PİRLO BİLAL
          Futbola Fenerbahçe'de başlayan Bilal Kısa, Akhisar'da ikinci baharını yaşıyor. Karabükspor'da başarılı performansıyla beğeni kazanan Bilal Kısa, Gekas gibi 2012/2013 sezonunun ortasında Akhisar'a transfer oldu. Yeşil-siyahlıların kaptanlığını da yapan Bilal, orta sahada takımın beyni oldu. 49 maçta 3 gol attı, 13'de asist yaptı. Oynadığı futbolla "Yerli Pirlo" lakabını aldı. Bilal, 7.5 yıl sonra A Milli Takıma çağrıldı ve 30 yaşında ilk kez A Milli Takım formasını sırtına geçirdi.

        • 7

          BÜYÜKLERİ PEŞİNE TAKTI
          Galatasaray alt yapısından yetişen Uğur, 2011/2012 sezonunun başında bonservis bedeli ödenmeden transfer edildi. 26 yaşındaki savunmacı, Akhisar'da yaptıklarıyla A Milli Takım'a kadar yükseldi. Üç büyüklerin takip ettiği oyuncunun iyi bir bonservis ücretiyle İstanbul'a transfer olması bekleniyor.

        • 8

          GÖRÜNMEZ KAHRAMAN
          2009'da başkanlık koltuğuna oturan Hüseyin Eryüksel, isminden hiç söz ettirmeden takımı başarılı bir şekilde yönetiyor. Futbolseverlerin çoğunun adını bile bilmediği Eryüksel, medyada hiç yer almadan, olay yaratan sözler etmeden, kendi reklamını yapmadan kulüp başkanlığı yapılabileceğini ispat ediyor. Zirveye oynayan takım için Fenerbahçe maçının ardından yaptığı açıklamayla gerçekçi bakışını da herkese gösterdi: "Yıllık maliyetimiz 35-40 milyon TL civarında. Amacımız düşme tehlikesi yaşamayan bir takım oluşturmak. Bunun içinde 5 yıla ihtiyacımız var."

        • 9

          FUTBOL ANARŞİSTİ MUSTAFA AKÇAY
          1461 Trabzon'da yaptıklarıyla öne çıkan Mustafa Reşit Akçay, geçtiğimiz sezon Trabzonspor'u çalıştırdı. Avrupa Ligi'nde Lazio'nun yer aldığı gruptan takımını lider olarak 2. tura çıkaran Mustafa Akçay, ligde Akhisar'a yenildikleri maçın ardından takımdan ayrıldı. Bu sezon başında kaderin bir cilvesiyle Trabzon'daki görevinin bitmesine sebep olan takımın başına geldi. Kendisini 'Futbol anarşisti' olarak tanımlayan Akçay, demeçleri ve yaptıklarıyla farklı bir teknik adam profili çiziyor. Tecrübeli hoca, Hamzaoğlu'nun temellerini attığı takımı zirveye çıkaran isim oldu.

        • 10

          STAT SEZON SONUNA YETİŞECEK
          Manisa 19 Mayıs Stadı'nı Manisaspor ile paylaşan Akhisar'ın yeni stadının inşası sürüyor. Eryüksel, stadın ligin son maçlarına yetişeceğini müjdesini de şöyle verdi: "Üçüncü sezondur maçlarımızı Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynuyoruz. Ancak 13 bin 500 kişilik yeni stadımızın inşaatı da büyük bir hızla sürüyor. Hedefimiz ligin son 3-4 iç saha maçını yeni stadımızda oynamak." Ege temsilcisi, başarılı performansını sürdürürse belki de yeni stadında şampiyonluk mücadelesi verecek.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa