Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, yeni sezon öncesi merak edilenleri yanıtladı - Fenerbahçe Haberleri

        Yeni sezon hazırlıklarını Topuk Yaylası'nda sürdüren Fenerbahçe'de teknik patronu Ersun Yanal basın toplantısı düzenledi.

        Ersun Yanal'ın açıklamaları şu şekilde;

        "Yarın oynayacağımız karşılaşma ile çalışmalarımıza 2 günlük bir ara vereceğiz. Daha yoğun bir şekilde programımıza devam edeceğiz. Yaptığımız çalışmalarda hiçbir sıkıntı yaşamamış olmamız bizi mutlu etti. Gelen oyuncularımızın hepsi hazır geldiler. Bize çok fazla iş düşmedi. Sizin aracılığınızla onlara teşekkür etmek istiyorum."

        "4. YILDIZ İÇİN HER ŞEY HAZIR"

        "Fenerbahçe'nin kaldığı noktadan 4. yıldızı takmak için koyduğumuz hedefe doğru iyi bir başlangıç oldu. Hedefimiz olan 4. yıldızı takmak için her türlü organizasyon hazır. İyi bir takım olduğumuzu geçen sene futbolcularımız göstermişti."

        "Burada yaptığımız çalışmalar geçen yıl kaldığımız yerden devam eden takım oyunuyla ilgili. Bunun ötesinde bir oyuncu vardı gençleri saymazsak, gençlerimizle birlikte 30 kişiyiz. Diego Ribas hiç yabancılık çekmedi. Daha önceden tanıdığı arkadaşları var. Sanki uzun yıllardır bizimle birlikteymiş gibi."

        TRANSFER AÇIKLAMASI

        "Bugün geldiğimiz nokta oynadığımız oyunu aldığımız sonuçlarda, daha da arttırmak yönünde olacaktır. Basında çıkan yazılı ve görsel değişik, özellikle sosyal medyada transferle ilgili çıkan söylentiler var. Şu anda transfer çalışmamız yok. Hiçbir oyuncuyla görüşülmedi bunun bir kez daha altını çiziyorum."

        "Oyuncularla ilgili söylediğim iddia edilen sözler tamamen gerçek dışı. Oynayacağımız 6 tane hazırlık maçı var. Çok yetenekli genç oyuncularımız var, onların da son durumu belli olacak."

        DIEGO SONRASI SİSTEM VE EGEMEN'İN SAKATLIĞI

        "Şu anda Diego'nun performansı için birçok kalıplar yaratılıyor. Diego takım içerisinde en iyi 3. - 4. oyuncu konumunda. Bunu yapmasaydı zaten Avrupa'da oynayamazdı. Bizim takımda oynayan oyuncularda geçen senede sakatlık mevcuttu. Bunu takımda kaldıracak birçok oyuncu var. Yarın Egemen kontrolden geçecek. Danimarka dönüşünde Egemen'in takımla birlikte olacağını düşünüyorum. Yarınki kontrolden sonra daha sağlıklı açıklama yapabiliriz."

        "Türkiye'de çalışmak kolay değil. Ben o yüzdeyi yapamam. Karpuzun çekirdeği olmadan olmuyor. Bütün olarak değerlendirmek lazım. Bizim en büyük avantajımız olan bir kitle var. Bizi en zor şartlarda destekleyen bir taraftar grubumuz var. Umarım biz şampiyon oluruz. Bu ligde çok maçlara çıktım."

        YOLCULAR NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

        "İsim vermek için hazırlık maçlarını beklemek daha doğru olur. Bunun sakatlığı var, oyuncularla konuşacağımız konular var. Oyuncu sayımızın içinden olacak bu. Hazırlık maçlarımızı bir oynayalım. Olympiakos maçıyla bunları sizinle konuşacağız tekrardan. Transfer olduğunda sizinle paylaşıyoruz. KAP'la paylaşıyoruz."

        "Şöyle bir avantajımız var; rakip olacak takımlarla oynayacağımız güzel görünüyor. Biz hep ne yapacağımızı tartışıyoruz. Biz kendi performansımızı düşünerek yaşıyoruz. Fenerbahçe'de iseniz sorumluluklar hiçbir zaman eksilmeyecektir. Fenerbahçe özellikle her oynadığı sezon şampiyon olmak için oynar. Kadromuz değişmedi. Kaliteleri ortada. Sizler o performansı yaptıysanız daha iyi yapmalısınız. Olması gereken bir duygu. Ben bu daha iyi performans yapma kaygısını duyuyorum."

        DEVLER LİGİ YORUMU

        "Bizim tek konstanre olduğumuz saha içerisi. Biz tamamen bütün söylemlerimizi kazanmaya yönelik yapıyoruz. Olduğunda bunlarla mücadele etmeye hazırız. Bizler saha içinde mücadele ile ilgileniyoruz."

        "Michal Kadlec her gün antrenman yapmış. Emre İtalya'ya gidip özel küller almış. İlk defa bedensel bir kitle endeksi ile geldi kalecimiz Volkan. Caner'inden Hasan Ali'sine hepsi hazır bir şekilde geldi. Bizim tek konstanre olduğumuz saha içerisi. Biz tamamen bütün söylemlerimizi kazanmaya yönelik yapıyoruz. Olduğunda bunlarla mücadele etmeye hazırız. Bizler saha içinde mücadele ile ilgileniyoruz."

        "MUTLULUK, FENERBAHÇE'DE OLMAKTIR"

        "Teknik anlamda hepsi bir. Sonuçta yaptığımız iş ortada. Futbolcuların geçmişi tabiki çok önemli. Israrla söylüyorum Fenerbahçe'de oynayan bütün futbolcular kazanma arzusu yüksek oyuncular. En büyük mutluluk Fenerbahçe gibi bir kulüpte oynamaktır. bu ayrılacalığı da oynadığnız kulüpte göstermelisiniz. Bunun karşılığını da alıyoruz. Göklere çıkarılıyoruz. Fenerbahçe'de oynamak tabiki çok güzel. Bunun bilince takım."

        "Biz karakterli ve ne yaptığını bilen bir takımız. Tabii o belgeselde ufak ufak kesintiler var. Rakiplerin analizleri var. O mutfağın biraz daha alt kısmı. Oyuncuların ne yaptığını bilen futbolcular. Bu denli futbolcuların ne yaptığı da ortada zaten."

        "TÜRKİYE'NİN EN İYİ EKİBİNE SAHİBİZ"

        "Çok iyi bir ekibimiz var. Türkiye'nin en iyi ekibi. Sağlıkları çok ciddi bir şekilde takip ediliyor. Eksik olan durumlarını geliştirmek için çok ciddi takip halindeyiz. Sağlık ekibi onların toparlanması için ellerinden gelenin fazlasını yapıyorlar. Onlar da bu çalışmanın içerisinde çok ciddi ve önemli bir rol oynuyorlar. Bence çok önemli bir sosyal ekip. Bütün ekip çok güzel bir ortam sağladılar. Dolayısıyla herkes mutlu. Mutluluğun olduğu bir yerde başarısızlığın olacağını sanmıyorum."

        "DIEGO, FARKINI ORTAYA KOYACAKTIR"

        "Ofansif bütün teknik noktalara baktığınızda Fenerbahçe bütün rakiplerinden açık ara önde. Diego Ribas farkını ortaya koyacaktır. Oyuncularımızın ondan göreceği öğreneceği şeyler olacaktır. Özellikle daha az gol yememiz gerekiyor. Takım oyununu daha tempolu hale getirmemiz gerekiyor. Bütün bunların hepsini oyuncularımızla paylaşıp takım oyununa getirmeye çalışıyoruz. Fenerbahçe şampiyonluklar öyküsünde zirvede olan bir takım. Nasıl davranmasını bilen bir takım. Bizde olmamız gereken bir yerde bir sonuç aldık."

        SALİH UÇAN YORUMU

        "Fenerbahçe hak ettiği, büyük bir destekle aldığı şampiyonluğun içinde olduğum için gururluyum. Salih ve Fenerbahçe için tabii ki çok iyi oldu. İyi de bir teklif vardı. Roma gibi büyük deneyim kazanacağı bir anlaşma oldu. Orada da çok fazla süre alacak mı onu da bilmiyorum. Salih'in Türk futbolu açısından kazanılması bizim açımızdan daha önemli."

        "Yaklaşık 12 yaşımdan beri bu işin içerisindeyim. Kendime göre tabii ki hedeflerim var. 25-26 yaşında antrenör oldum. Bugüne kadar da her kademe de çalıştım. Doktorlarla da konuştum. Ben çok daha rahat çıktım. İyi ki Galatasaray maçına çıktım."

        "Pilot takımların dünyada örnekleri var. Gerçek çözümü de orada buluyorlar. Bunların örnekleri var. Bizde bir çok sonuç çıkıyor. Bunlar artık geçilmesi gereken düşünceler."

        CANER VE ALPER POTUK SÖZLERİ

        "Geçen yıl oldukça iyi süre alarak çok iyi maçlar çıkardı. Bence seneye Alper'in performansı geçen yıldan daha iyi olacak. Türkiye liglerinde az olan bir performansı var. Caner'e gelince; o bir kimlik kazandı. Caner'in artık bir kimliği var. Asistleri olan, golleri olan bir futbolcu. Bu sene geliştirmek en hazır olduğu bir dönem. Türk futbolu zaten çok iyi bir oyuncu kazandı, zaten vardı. Onun oyuncu karakterinde oynamak var. Kazanmayı çok seviyor."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa