Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Demba Ba, Demba Ba Beşiktaş, Demba Ba transfer - Beşiktaş Haberleri

        HTSPOR

        Beşiktaşlı taraftarları havalara uçuran Demba Ba’nın transferinin perde arkasından Fikret Orman çıktı. Chelsea’den transfer edilen Demba Ba için yapılan pazarlıklar sırasında teminat krizi yaşandığı ve bu sorunu Başkan Fikret Orman’ın çözdüğü öğrenildi.

        İngilizler’in kişisel teminat istemesi nedeniyle bir ara iplerin kopma noktasına geldiği ve imdada Orman’ın yetiştiği bildirildi. Başkan, 7 milyon Euro’luk teminatın altına imzasını atarak Senegalli yıldızı Beşiktaş’a kazandırdı. Demba Ba’nın bonservis bedelinin peşinatı olan 1.5 milyon Euro da Chelsea’ye gönderildi. Fikret Orman daha önce UEFA lisansının tehlikeye girmesi nedeniyle de aynı özveriyi göstermişti. Maliyeye borç yüzünden lisans tehlikeye girerken, vergi dairesine 60 milyon TL teminat verip belgeyi almıştı.

        ‘ORUÇ TUTAN İŞÇİLER NE YAPSIN?’

        Bu arada Demba Ba, yorucu idmanlara rağmen orucunu aksatmadı. Takım içinde özellikle Kerim Frei, Olcay ve Oğuzhan’la çabuk kaynaşan Senegalli forvet, sıcak hava ve antrenman temposuna rağmen nasıl oruç tuttuğunun sorulması üzerine şu cevabı verdi: “Allah yardım ediyor. Bizimki bir şey değil. Ya işçiler ne yapsın? Onların durumu bizden daha zor. Bütün gün fiziki olarak güç harcıyorlar.”

        ‘KARTAL’I GURURLANDIRACAĞIM’

        Mainz karşısında ilk kez Siyah-Beyazlı formayı giyen ve ikinci 45’te görev alan Demba Ba, mücadelenin ardından sosyal medya aracılığıyla taraftarlara mesaj gönderdi. Senegalli yıldız, “Yeni kulübümde ilk maçıma çıktığım için mutlu ve gururluyum. Sıkı çalışıp yakında fit duruma gelerek Kartal’ı gururlandıracağım” ifadelerini kullandı. Demba Ba, izinli olduğu için İstanbul’a dönmedi, İngiltere’de kaldı.

        BİLİC'İN GÖNLÜ RUİZ'DEN YANA

        Başkan Fikret Orman’ın Lanzini transferinden vazgeçtiklerini açıklamasının ardından gözler Bryan Ruiz ve Marko Marin’e çevrildi. Siyah-Beyazlılar’da ilk etapta daha önce de görüşülen Bryan Ruiz ve Marko Marin ismi ön plana çıkıyor. Bilic, Chelseali Marin’e çoğunlukla sol tarafta oynadığı için soğuk bakarken, tecrübesinden dolayı Fulham’da forma giyen Kosta Rikalı Bryan Ruiz’de ısrarcı görünüyor. Bunun yanında sürpriz isimlerle de görüşülüyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa