Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig TFF Kulüp Lisans Talimatı - Futbol Haberleri

        Kuruldan yapılan açıklamaya göre, Samsunspor Kulübü'nün TFF Yönetim Kurulu'nun, 14 Temmuz 2014 tarihinde aldığı karar ile Kulüp Lisans Talimatına eklenen geçici 5. maddenin iptaline ilişkin başvurusu incelendi.

        Açıklamada, Kulüp Lisans Talimatı'nın geçici 5. maddesindeki "Kulüp Lisans Kurulu, 2014-2015 sezonu incelemesi neticesinde vereceği puan silme yaptırımını bir sezon için erteler. Bu süre içinde aynı kulübe puan silme yaptırımı uygulanması halinde, ertelenen puan silme yaptırımı da uygulanır" düzenlemesinin, UEFA statüsünün "Amaçlar" başlıklı 2. maddesi ile devam eden hükümleri yanında temel hukuk ilkelerine aykırı olduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

        "Nitekim ertelemeye dair düzenlemelerin etkisinin, uygulama alanının ve özellikle süresinin duraksamaya yer vermeyecek açık ve anlaşılırlıkta olması gerekmesine ve yine erteleme gibi toplumda adalet ve eşitlik duygusunu zedeleme ihtimali oldukça yüksek olan bir yasama faaliyeti sırasında olağanüstü hassasiyet gösterilmesi gerekmesine rağmen düzenlemenin bu nitelikleri taşımadığı anlaşılmakla, sadece 2014-2015 sezonunu hedef alan ve yaptırımın 'bir sezon' gibi belirsiz bir süre ertelenmesini öngören Kulüp Lisans Talimatı'nın geçici 5. maddesinin tamamıyla iptaline, oybirliği ile karar verilmiştir."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa